Komentari

opcije.blog.hr

Dodaj komentar (29)

Marketing


  • Toni Aničić

    Istina, napredak je ogroman u zadnjih par godina. Sve je vise zaposlenih, sve je vise poduzetnika. O informatizaciji da en pricam. Gotovo cetvrtina drzave surfa netom na dnevnoj razini. Ja mislim da sve polako ali sigurno ide na bolje.

    avatar

    27.11.2007. (20:45)    -   -   -   -  

  • felix...

    e timski rad!Timski rad je i u nogometu,na brodu,u ratu...Ali svaki tim mora imati kapetana,skipera koji će donijeti konačnu odluku,izabrati najbolje rješenje...i samo je utoliko smislen.Autoriteti su nužni.Kak bi to izgledalo da svatko vuče na svoju stranu?Autoriteti i njihove odluke se moraju poštovati.A ti si OptionMaster autoritet u ovome području.Svatko kome to još nije jasno ili ne želi prihvatiti slobodan mu put.U suprotnome od svega preostaje horda koju je pri bježaniji vrlo lako posmicati.Zato su rimske kohorte pobjeđivale i to TIMSKI.Pametan čovjek dobro zna gdje mu je mjesto i ako ima više iskustva,godina(koje nužno ne idu s bogatim životnim iskustvom) i znanja u jednom području neće si uzimati za pravo popovati svima i o svemu.Takvi tipovi me u najmanju ruku iritiraju ...Međutim u određenim okolnostima i aktivnostima sami pojedinac može dati puno više od bilo kojega tima...

    avatar

    27.11.2007. (21:47)    -   -   -   -  

  • jaanko

    Felixe potpisujem svaku riječ!

    avatar

    27.11.2007. (22:20)    -   -   -   -  

  • felix...

    Dobro je slagati se ponekad,makar je i dosadno.Naime meni se CMS baš i ne sviđa makar na prvi pogled izgleda jednostavno,prezahtjevna je administracija stranica,a i sam izrada unatoč skoro gotovim predlošcima.Pa i sama statistika VIDI LINK je takva da te od količine podataka zaboli glava,

    avatar

    27.11.2007. (22:42)    -   -   -   -  

  • felix...

    Evo i još nekih linkova...link1,link 2,link3,link4,
    link5...o CONTROL PANELU bolje da ne pišem jer je PREGLOMAZAN da bih se u njemu snašao,a kamo li iskoristio mogućnosti.

    avatar

    27.11.2007. (22:53)    -   -   -   -  

  • felix...

    I na kraju evo Vam javno ime i pasw za blog na domeni pa se probajte malo poigrati ak imate afiniteta za nekaj slično ili zajednički blog .Ja ionako mogu kasnije promijeniti pristupne podatke ak netko misli raditi sranja...

    Username: pavijan123
    Password: 6667c8


    link na wordpress

    avatar

    27.11.2007. (23:08)    -   -   -   -  

  • Mario Vadlja aka bounce

    hmm, free pas... baš sam dobio volje za raditi gluposti.. :D

    avatar

    28.11.2007. (04:22)    -   -   -   -  

  • Wirtschaft

    Felix,
    Svaka pohvala za trud koji si ulozio da podignes b2evolution, wordpress, nucleus i postnuke, no na zalost stranice sa tog servera (tj. na linkove koje si postao) se relativno sporo otvaraju a statistici uopce nisam mogao pristupit.
    Takodjer moram se osvrnuti na tvoje 'pljucanje' CMS-a. Izbor alata (cms, wordpress ili nesto trece) ce ovisiti o konceptu web sitea. Ako ce to bit yet another blog ili skupina blogova, onda jednostavno mozemo ostati ovdje na blog.hr, svatko moze i dalje imati svoj blog i brijati na njemu, nije bas timski rad ali eto... imamo sve sto nam treba.

    Stoga sam i postavio upit ovdje na stranicama i pozvao sve nas da se izjasnimo kao prvo da li ima interesa i kao drugo da prikupimo ideje za 'next step'.
    Ako smatras da nesto znas i ako mozes nesto napravit onda ili napravi ili ne napravi, ali nema smisla kukati da je nesto tesko, glomazno ili prekomplicirano samo zato sto ne kuzis stvar (sto je isto tako u redu, ne mozemo svi sve kuziti).

    Kao sto sam vec rekao, pruzit cu tehnicku podrsku (dajem know-how, vrijeme, a prema potrebi i web prostor) da te nase ideje pretocimo u funkcionalni web site. Dakle u ovom trenutku se ne trebamo baviti sa mislju KAKO cemo nesto napraviti vec STO zelimo napraviti. Takodjer ne trebamo se zamarati sa nekakvim designom, uzet cemo gotovo predlozak - HK blog je dokazao da nije bitna forma vec sadrzaj.
    Poanta ovog sljedeceg koraka tj. razvoja opcije.com je da se vidimo da li i kako uopce mozemo suradjivati te kako da poboljsamo nase sanse na marketu. To je dio moje vizije.

    avatar

    28.11.2007. (09:30)    -   -   -   -  

  • jaanko

    Drupal je predložio WS. Ti se baš i nisi potrudio oko protuargumenata. Meni se čini dobar i jednostavan. I baš ono što nam treba. Ne znam kakav je u praksi, ali ako ga WS preporuča, ako njemu odgovara i želi raditi sa njim, ja ću mu pomoći oko održavanja, jer održavam jedan sličan komercijalni.
    Usput jedno pitanje za OMa: Kako tumačiti ovu udubljenu krivulju yieldsa? To nije jedan od uobičajenih oblika...

    avatar

    28.11.2007. (09:36)    -   -   -   -  

  • jaanko

    Eh, WS, mi upali u isto vrijeme :)
    Slažemo se u razmišljanjima i želio bi istaknuti da je dosta bitno što nas ima već dvojica koji želimo održavati, pa se možemo i mijenjati. Neće biti tolka obaveza za jednoga. Ako se još neko želi pridružiti u održavanju, mislim da je dobrodošao. Bilo bi dobro da se ostali izjasne, žele li sudjelovati i u kojem dijelu bi pomogli?

    avatar

    28.11.2007. (09:45)    -   -   -   -  

  • Wirtschaft

    @jaanko, drupal je ko pogodjen za ono sto bi nama trebalo - community web site, a administracija je relativno jednostavna. Trenunta prednost drupala nad ostalim tehnologijama je sto se user role mogu jako fino definirati - prakticno mozes definirati za svaku rolu (ulogu) sto moze i sto ne moze radit. Pored ostalih prednosti.
    Hvala na ponudjenoj pomoci, racunam i na tebe.

    avatar

    28.11.2007. (09:49)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Ha, ha , ha... Wirtschaft ovo je dobro: "HK blog je dokazao da nije bitna forma vec sadrzaj." Nesto kao "ona ruzna sirotica koju sam pocastio kavom je dokaz da meni ljepota nije bitna nego konverzacija:" .. i kako bi se na to trebala osjecati djevojka...?! Znam da nisi lose mislio ali je ispalo duhovito iako sa malim "zalcem".. no nisam se nikad zanosio mislju da je ovo neki blog koji siri estetiku niti mi je to bilo primarni cilj! Ja ga volimi ovakvog kakav je ...
    @Jaanko: imao sam dosta unosa o isrpravljanju krivulje Yieldsa koja predvidja recesiju, prokopaj po linkovima sa strane kao ovaj .. pozdrav

    avatar

    28.11.2007. (10:50)    -   -   -   -  

  • Wirtschaft

    OM, ma bitno je da si me ti prokuzio :-)
    No, ozbiljno, htjedoh reci da se ne trebamo opeterecivati dizajnom ili bojama koje ce bit na opcije.com, to je (pogotovo) u ovom momentu sporedno.

    avatar

    28.11.2007. (12:04)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    apsolutno ;)

    avatar

    28.11.2007. (12:25)    -   -   -   -  

  • jaanko

    OM, možda jesam malo dosadan, ali ti očito kao i Felix misliš da ja tražim instant rješenja. Pa naravno da sam proučio sve što si pisao o krivulji, i k tome sam prosurfao cijeli internet. Ali nigdje nisam našao objašnjenje ovakve udubljene krivulje. Možda se ona može tumačiti kao varijanta jedne od uobičajenih, ali nisam dovoljno iskusan (ili hrabar?) da dođem do samostalnog zaključka.
    Što se tiče dizajna, ja nemam ništa protiv HOGPIT looka, dapače. Ali možda bi trebalo misliti i na potencijalne nove posjetitelje. Jest da je sporedna stvar, ali mislim da mladi yuppies više vole funky style...

    avatar

    28.11.2007. (12:39)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Ne kuzim sta bi to predstavljala UDUBLJENA KRIVULJA barem ne po normalnom prijevodu sa Engleskog jezika. Nabrojane su 4 vrste krivulje a to su

    NORMALNA - NORMAL
    RAVNA , IZRAVNANA ili GRBAVA (Flat or Humped ) - ovisno o "deformaciji"
    INVERTIRANA -Inverted Curve
    STRMA - Steep Curve


    Three-Month U.S. Treasury Bill 3.16%
    Six-Month U.S. Treasury Bill 3.38%
    Two-Year U.S. Treasury Note 3.07%
    Five-Year U.S. Treasury Note 3.38%
    Ten-Year U.S. Treasury Note 3.95%
    Thirty-Year U.S. Treasury Bond 4.36%
    Treasury Yield Curve Methodology..

    avatar

    28.11.2007. (13:19)    -   -   -   -  

  • jaanko

    Nazvao sam je udubljena, jer takve nema. Udubljena zato jer se udubljuje na 2y.
    To bi onda spadalo u Flat, tj. Humped? Ja sam humped (pošto se javlja uz flat), tumačio kao malo grbava. Ali očito i jako grbave tu spadaju. OK. Sad mi je jasno. Hvala.

    avatar

    28.11.2007. (13:51)    -   -   -   -  

  • jaanko

    Felixe, treba prvo pitati WSa odgovara li to njemu uopće. Možda je on zamislio (ili već riješio?) hosting drugačije. Ako želi preuzeti ovaj, onda njemu šalji to sve na mail. Ne znam čemu te kobasice na ovaj blog?

    avatar

    28.11.2007. (15:39)    -   -   -   -  

  • felix...

    Da ne bi možda prepisivao ovu hrpu pojmova koji puno znače i opisuju neke mogućnosti...,a copy/paste?Kaj ti ne želiš preuzeti?Koliko sam shvatio i ti se kužiš u sve ovo.Inače ovakav hosting baš i nije jeftin,pa ako hoćete ponovno plaćati ok,ali hvala,bez mene.Dakle,Janko odgovara li Tebi?Zašto se ne izjasniti prvi?

    avatar

    28.11.2007. (15:47)    -   -   -   -  

  • Wirtschaft

    Felix, hvala ti na ponudi.
    Nema potrebe da dizemo web site ako je preostalo jos 4 mjeseca pretplate, a i pitanje je, s obzirom da vec imas jednu domenu povezanu sa prostorom, da li je dozvoljeno dodavanje jos jedne (opcije.com).
    Napravit cu to na svom serveru, naime imam podosta slobodnog resursa pa ni broj domena ni quota ni bandwidth nisu problem, a i prostor je vec godinama zakupljen. (ma nisi se trebao toliko raspisati o tome sto sve ima na cpanelu - od toliko silnih mogucnosti te samo zaboli glava, a nama od svega tog treba samo jedna stvar :-)
    Pozdrav

    avatar

    28.11.2007. (15:47)    -   -   -   -  

  • felix...

    Pa može se pretplata i produljiti.E sad ak je problem u nazivu domene,a ne naslovu sitea,imam i još jednu,tehničkaanaliza.info,ali sa opcijama baš nijednu.Evo vidiš da me zabolila glava s pravom.Janko poslao sam ti username i pasword na mail.."proba",pa ak te zanima isprobavaj mogućnosti.Whirtshaft imaš tu i veliki izbor gotovih templatesa sa Templates Express koje možeš automatski prebaciti na hosting i adresu koju želiš.

    avatar

    28.11.2007. (16:00)    -   -   -   -  

  • Wirtschaft

    @janko: pa ustvari uopce nisam htio potezati niti pitanje hostinga. Smatram da je to u ovom trenutku takodjer sporedno, kao i design. OM ce nas 'sponzorirati' sa domenom, ja cu sa prostorom i cms-om, stoga se oko toga ne bi trebali vise uopce trositi energiju.
    Ono oko cega bi trebali 'trosit' energiju je sadrzaj tj. sto cemo sve staviti i kako to organizirati.

    Vec sam spomenuo podjelu u grubo na pocetnike, napredne i veterane, jedna sekcija FAQ za pocetnike, bilo bi ljepo kad bi imali dnevne market summary (kao sto je OM pisao) pa da to mozemo malo i komentirati, sekciju o TA, bondovima, futuresima, razumjevanje balance sheeta, ekonomskim pokazateljima (koliko je potrebno za razumjeti da bi se trejdalo opcije), cnbc vocabulary, who is who (popis bitnih faca sa marketa), opcijske strategije... to su samo neke od ideja koje imam - naravno ne sve odjednom

    avatar

    28.11.2007. (16:22)    -   -   -   -  

  • jaanko

    OK, Felixe, hvala ti. Poigraću se s tim malo. Čisto radi testiranja. I eventualne rezerve. Nikad ne znaš. Zlu ne trebalo.
    Dok WS ne podigne web, ionako mu nemam što pomagati. Polako pripremati izvatke sa HK.
    Volio bi da mi date neke smjernice. Kako da organiziram teme? Da to pretvaram u pdf, pa da se objavljuju kao prilozi?
    I jel mogu Felixe, i TA koristiti za neke članke? Jel mi možeš izdvojiti što je tu najbitnije, jer mislim da nema smisla sve prenositi, nego samo najvažnije. Za nekoga tko hoće ulazit u detalje i širinu, će posjetiti HK i TA, to neće nigdje nestati (bar se nadam).

    avatar

    28.11.2007. (16:41)    -   -   -   -  

  • felix...

    Samo naprijed.Međutim pdf mi se čini prije kao format za objavu e knjige,a ne web stranice,ali ako si baš tak zamislio ok.Sve ima smisla,ali ti izaberi.Radite kak mislite da je najbolje.

    avatar

    28.11.2007. (17:37)    -   -   -   -  

  • jaanko

    WS, nikakvo pitanje hostinga nije ni potegnuto. SAmo je Felix imao dodatni prijedlog.
    Koncepcija mi se svidja. Ja vec radim na pripremi materijala i proucavanju drupala. Kad dignes web javi mi da mogu odmah malo isprobavati postavljanje textova.
    Nego sjetio sam se Krejmera jučer. HAHA. Veli da dobre investicijske savjete možemo dobiti i od Oprah. Mislim ima tu i istine. Čak mislim da je to i on ozbiljno mislio. Ali ono, nebi nikad čovjek očekivao da investitori i Oprah trebaju pratiti :-P

    avatar

    28.11.2007. (20:23)    -   -   -   -  

učitavam...